Album

Familie in oude foto’s!

In vroegere dagen keken wij nog wel eens in fotoboeken. Prentjes van ooit. Voer voor ouderen, die terug peinzen aan die “goeie ouwe tijd”. Bij het samenstellen van deze website ontdek ik dat foto’s kijken helemaal niet zo’n rare bezigheid is. Niet in fotoboeken, maar geheel naar deze tijd digitaal op een mooi groot scherm. Prachtig om al die oude foto’s te bekijken met namen en gezichten, die je nagenoeg vergeten was. Ook wel aardig om te ontdekken dat foto’s terug kijken niet alleen is voorbehouden aan ouder wordenden, maar net zo goed “youngsters” aantrekt. Met ogen op steeltjes kijken naar foto’s en gezichten ontdekken, waarvan je de naam (bijna!) vergeten bent.
Vele familieleden en bekenden gaan deel uit maken van dit gezelschap, herontdekken elkaar en de “fun” van familie-historie. Enthousiast hierover stellen zij hun familie-foto’s ter beschikking.
Het zijn de zegeningen van de moderne media, dat wij die herinneringen zo gemakkelijk met elkaar kunnen delen. Geniet er van: mensen die elkaar digitaal ontmoeten en vragen kunnen stellen over namen en gezichten en hun fotoboeken leegtrekken om deel uit te maken van de “family historical cloud”.
Oude foto’s kijken leert relativeren. Mensen komen, mensen gaan. Over honderd jaar zijn we allemaal vergeten en veranderd in “stardust”. Mooi toch, dat we van onze historie kunnen genieten.

U kent het wel! Schoenendozen vol met met al die leuke oude foto’s. In het meest gunstige geval zijn die foto’s keurig in een album verwerkt en ergens achter in een kast gelegd. Heel zorgvuldig bewaard met de intentie om die mooie herinneringen uit het verleden via die foto’s later nog eens op te halen. Helaas komt dat er bij de meesten niet van. Slechts bij het opruimen van de zolder, de rommelkamer of een kast krijgt men die pareltjes weer even in handen. Via deze pagina’s kunt u een kijkje nemen in het digitale familie-album aangevuld met familie berichten en foto’s van de graven van ons ontvallen familieleden.

Deze pagina’s kunnen natuurlijk altijd aangevuld worden. Wellicht bent u in het bezit van mooi familie-materiaal en wilt u anderen hiervan mee laten genieten. Stel het ter beschikking zodat het getoond kan worden aan die anderen.

Scan foto’s in een resolutie van 144 Dpi op ware grote, en stuur deze bestanden via de contactpagina van deze website aan mij toe. Geef wel even enige gegevens aan, zoals wie het zijn, de datum, waar, etc.

Bij voorbaat hartelijk dank!

 

error: Content is protected !!